PiciParisLife

Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

1. Egészséges házi chips

 

 

 

Ez a házi chips nem csak egészségesebb, mint a bolti párja, de jóval finomabb is. Nagyon egyszerű elkészíteni, ezek után soha többé nem veszel majd boltban! Íme az igazi házi chips receptje:

 

 

 

Szinte az egész világ imádja a chipset, bár sokan úgy tartják, hogy nem túl egészséges. Ez valójában igaz is, a bolti chipsre! Van olyan, akit ez nem igazán érdekel és megeszik akár naponta több zacskóval is, de vannak olyanok is, akik szeretik, viszont a sok adalékanyag miatt nem akarnak inkább enni belőle. Hozzáteszem az ára sem kevés már az egészségtelen bolti chipsnek.

 

 

 

Már körülbelül 250-300 Ft egy zacskóval, amit ráadásul ki sem töltenek chips-szel. Fogadjunk, hogy nektek is mindig csak félig van! :) Viszont van egy recept, amivel percek alatt el tudsz készíteni egy teljesen adalékanyagmentes, egészséges, házi chipset, ráadásul forintokból kijön egy zacskónyi. :) A következő oldalon el is mondom hogyan csináld.

 

 

 

Az egészséges házi chips receptje:

 

 

 

 Csak moss meg egy halom krumplit, vágd félbe, majd szeletelt fel nagyon vékony karikákra. Használhatsz uborka szeletelőt is, azzal talán könnyebb lesz. Sózd, fűszerezd meg és egy kevés olívaolajjal spricceld meg. Helyezd egy mikrózható tálra szépen egymás mellé a krumpliszeleteket, és tedd be a mikrósütőbe 3-4 percre.

 

 

 

 Mindenképpen több részletbe tedd be sülni őket, ne halmozd egymásra semmiképp, ez nagyon fontos. Ha kiveszed, akkor helyezd őket egy papírtörlőre, azzal felszívathatod majd egy kicsit az olajat róla. Ezzel el is készült ez a fantasztikus, ropogós, egészséges és ízletes házi chipsed. Ugye milyen gyorsan és egyszerűen ment? A következő oldalon meg is mutatom egy videóban, hogy hogyan készül.

 

 

 

 

 

 

2. 10 perces túrógombóc recept

 

 

 

 

 

 

450 gramm tehéntúró,

 

 

 

3 tojás,

 

 

 

70 gramm búzadara,

 

 

 

1 cs. vaníliás cukor,

 

 

 

10 dkg kristálycukor,

 

 

 

1 tejföl,

 

 

 

porcukor,

 

 

 

1 csipet só,

 

 

 

1 csipet szódabikarbóna,

 

 

 

zsemlemorzsa,

 

 

 

1 evőkanál vaj vagy margarin.

 

 

 

 

 

 

 

A tehéntúrót és a 3 tojás sárgáját keverd össze egy nagy műanyag tálban. Ezután add hozzá a 70 gramm búzadarát, a sót, a szódabikarbónát, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól keverd össze. Használhatsz elektromos habverőt is, bár én jobban szeretem ilyenkor a kezemet használni, és úgy jól összegyúrni. Ha ezzel megvagy, akkor elektromos habverővel verd fel keményre a 3 tojás fehérjét. Gyorsabban kemény lesz, ha meghinted egy kis kristálycukorral az elején ;) Ha megáll a tálban a tojás fehérje, akkor már jó, akkor óvatosan öntsd hozzá a túrós tésztádhoz. Ilyenkor már semmiképp ne használj gépet, csak a kezeidet az összekeveréshez, hiszen vigyázni kell nehogy összetörjön a felvert hab.

 

 

 

Formálj belőle kis gombócokat, majd forrásban lévő vízbe tedd bele őket. Amikor feljött a víz tetejére még hagyd egy ideig főni, egy-két perc elteltével kiveheted a gombócokat. Amíg főnek, addig egy evőkanálnyi margarinon (vagy vajon) pirítsd meg a zsemlemorzsát aranybarnára, ebbe forgasd bele majd a megfőtt gombócokat. Öntetnek pedig keverj el egy pohár tejfölt fél deci vízzel kb, szórj bele ízlés szerint adagolt porcukrot. Jól keverd össze őket és öntsd le ezzel az isteni mártással az elkészült túrógombócokat. Jó étvágyat hozzá!

 

 

 

3. Tejbegríz gombóc recept

 

 

 

Hozzávalók:

 

 

 

  • 3 dl tej
  • csipet só
  • 60 gramm búzadara
  • 4-5 ek cukor
  • 2 ek olaj
  • 4-5 ek zsemlemorzsa
  • Opcionálisan 1 citrom reszelt héja

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítése:

 

 

 

A tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós, és az egészet felforraljuk. Ha kész, félretesszük hűlni.

 

 

 

Az olajat egy serpenyőben hevíteni kezdjük, rászórjuk a zsemlemorzsát és világosra pirítjuk. Vigyázzunk, az elején nagyon nem akar pirulni, aztán hirtelen elkezd és könnyen leéghet.

 

 

 

A kihűlt és kemény tejbegrízből vizes kézzel gombócokat gyúrunk, a pirított morzsában meghempergetjük. Lekvárral, tejföllel, fahéjas cukorral elfogyasztjuk. A gyerekek (is) imádni fogják!

 

 

 

Tipp:

 

 

 

A legfontosabb az egész receptben az, hogy a tejbegríz legyen nagyon-nagyon-nagyon sűrű! ;-)

 

 

 

4. Házi karamell 10 perc alatt

 

 

 

Hozzávalók:

 

 

 

  • 1 csésze tej
  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze tejpor
  • 50 g vaj
  • 1 evőkanál víz

 

 

 

Elkészítés:

 

 

 

Egy nagyobb serpenyőben keverjük össze a vizet a cukorral, amíg teljesen fel nem oldódik a cukor. Miután kissé barnássá színeződött, adjuk hozzá a vajat és kavargassuk addig, amíg el nem olvad teljesen.

 

 

 

Öntsük hozzá a tejet, jól kavarjuk össze, majd szórjuk hozzá a tejport is és kavarjuk csomómentesre.

 

 

 

Főzzük tovább 3 percig, majd vegyük le a tüzről és hagyjuk kihűlni.

 

 

 

 

 

 

 

5. Banánkenyér

 

 

 

Igazi téli jolly joker, a banánkenyér. Percek alatt összedobható, és rengeteg variációban elkészíthető.

 

 

 

Friss banánból is szuper, de ha nálatok is előfordul, hogy napokig kerülgetitek a megbarnult banánokat, akkor mindenképp jusson eszedbe ez a recept.

 

 

 

Az alaprecept önmagában nem túl izgalmas, a banánkenyér a különböző ízesítésektől lesz igazán finom. Próbáld ki ezekkel:

 

 

 

  • Aszalt gyümölcsök apróra vágva
  • Durvára darált pirított olajos magvak (török mogyoró, dió, mandula)
  • Csokidarabkák
  • Birsalmasajt
  •  

 

 

 

Hozzávalók
22 dkg liszt
10 dkg vaj
15 dkg cukor
2 kk sütőpor
4 db banán meghámozva, pépesre törve 
½ tk só
2 tojás

 

 

 

  1. A sütőt melegítsd elő 180 C-ra (Gázsütőn 4-es fokozat).
  2. Keverd össze az összes hozzávalót.
  3. Öntsd sütőformába (például hosszúkás kenyérsütő forma, vagy őzgerinc forma).
  4. Ha a massza kész, öntsd bele az ízesítéshez használt magokat, szárított gyümölcsöt, csokit, birssajtot, akár ezeket keverve is, és keverd össze.
  5. Tedd a sütőbe, és süsd, amíg arany barnára sül (Ez kb. 50 perc). Bár a tészta ilyenkor ragacsos még egy kicsit, ha beleszúrsz egy hústűt, már nem marad rajta.

 

 

 

 

 

 

 

6. Krémtúró

 

 

 

Minden gyerek nagy kedvence a vaníliás krémtúró és az édes-szájú felnőttek is szeretik. Igen ám, de a boltokban kapható verzió tele van cukorral és egyéb adalékanyagokkal, melyen nem nevezhetőek egészségesnek.

 

 

 

Létezik egy nagyon egyszerű és pillanatok alatt elkészíthető recept, erre a finom nyalánkságra.

 

 

 

Hozzávalók:

 

 

 

  • 250 g tehéntúró
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dl tej
  • egy fél rúd vanília kikapart magja
  • cukor, méz vagy valamilyen édesítő ízlés szerint
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor vagy keményítő

 

 

 

Elkészítés:

 

 

 

A szétválasztott tojások sárgáját a cukorral kikeverjük és löttyintünk hozzá egy kicsi tejet. Belekeverjük a pudingport is, ezt követően. A tejet feltesszük főni a vaníliarúd magjával. Ha felmelegedett hozzáöntjük a tojásos masszát és puding sűrűségűre főzzük. A túrót villával vagy botmixerrel krémesítjük és hozzáöntjük a főzött krémünket. Ezekt után még mixelhetjük kicsit a minél krémesebb állag elérése érdekében.

 

 

 

Ilyen egyszerű és gyors ez a házi vaníliás krémtúró recept, de még sokkal finomabb, mint az eredeti.

 

 

 

Az már csak plusz, hogy tetszés szerint variálhatjuk, adhatunk hozzá mazsolát, firss gyümölcsöt, csonthéjasokat, tulajdonképpen bármit, amit szeretünk vagy megkívánunk.

 

 

 

 

 

 

 

7. SÜLT TEJBEGRÍZ

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

 

 

  • 1 liter tej
  • 20 dkg. búzadara (gríz)
  • 5 dkg. vaj
  • pici só
  • 5-6 evőkanál cukor
  • Panírhoz :
  • 3 nagyobb tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • vaniliás cukor
  • olaj a kisuteshez

 

 

 

 

 

Elkészítés:

 

 

A tejet egy lábosban ontjuk, és főni tesszük. Beletesszük a vajat, cukrot,sót, és jól elkeverjük. Amikor a tej melegedni kezd, akkor, állandó kavarás mellett hozzáadjuk a búzadarát. Addig keverjük ameddig a búzadara besűrűsödik. Egy nagyobb téglalap alakú jénai edényt, vagy tepsit kiöblítünk hideg vízzel, és a forró tejbegrízt beleontjuk, és szépen elsimítjuk. Hűlni tesszük. Közben egy tányérban egy villával felverjük a tojásokat. Egy másik tálban tesszük a zsemlemorzsával elkevert lisztet. Amikor a gríz szinte teljesen kihűlt, akkor a tepsiben, vagy a jénaiban kockákra szeleteljük. A kocka mérete egyéni ízlestől függ. A kockákat előre a lisztes-búzadarás masszába forgatjuk, utána a tojásba, és ismét a búzadarás masszába. Egy magasabb falu serpenyőben olajat teszünk,és amikor forró, de nem túl forró, akkor kisütjük benne a grízes kockákat. Egy nagyobb tálban papírtörlőt teszünk, és erre szedjük ki a megsült kockákat. Amikor az egész megsült, akkor vaniliás cukorral meghintjük…

 

 

 

 

 

8. Krumplis pogácsa

 

 

 

Hozzávaló:

Tetszés szerint

  • Burgonya
  • liszt
  • olaj

Elkészítése:

Közepes méretű burgonyákat/itt 5db/megfőzzük.

Megpucoljuk, egy tálban összenyomkodjuk, sózzuk, pici olajjal lazítjuk és annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz.

Olajban gyorsan kisütjük,hogy ne szívja nagyon magába! Lekvárral, tejföllel, melegen finom!

 

9. Twix olcsón

 

Hozzávalók:

Tészta:

  • 200 g sima liszt
  • 130 g vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék:

  • 400 g cukrozott sűrített tej (recept itt)
  • 120 g vaj
  • 3 ek méz

Máz:

  • 200 g csokoládé pasztilla
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük.

A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük, és jól összekeverjük, felforraljuk. Ezt követően kis lángon addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Amikor a krém elkészül, megkenjük vele a tésztát, és hűtőbe tesszük, amíg a karamell szilárddá válik.

Közben a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd bevonjuk a szeletet, és hideg helyen hagyjuk megdermedni.

 

A twix olcsón kalória és tápérték tartalma:

Kalória: 473 kcal
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 28 g

Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

 

10. Tepsis raffaello

Hozzávalók a tésztához

6 tojás fehérje
25 dkg porcukor
10 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék

A krémhez

6 tojás sárgája
8 dl tej
20 dkg cukor
2 csomag vanília ízű főzős pudingpor
25 dkg vaj

A tetejére

5 dkg kókuszreszelék
(a tepsi kb. egy A/4-es papír méretének (30 x 20 cm) felel meg)

Elkészítése

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 20 percig sütjük. (180 fok, 10 perc). Ne süssük túl, ha a beleszúrt késhegyre vagy hurkapálcára már nem tapad, kész.

A tojássárgákat a pudingporral, 1dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a többi tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Ügyeljünk, hogy nehogy leégjen! A margarint a maradék cukorral habosra keverjük. A teljesen kihűlt pudingot beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.

 

11. Zserbó golyó egyszerűen

Hozzávalók

15 dkg darált háztartási keksz
10 dkg darált dió
kb. 12 dkg sárgabaracklekvár
15-20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen.
A csoki háromnegyedét megolvasztjuk, hozzáadjuk a maradék csokit, és addig kevergetjük, amíg felolvad.
A golyókat megmártjuk a csokiban, kicsit lecsepegtetjük, sütőpapírra rakjuk, és megszórjuk darált dióval.
Ha nem akarjuk csokiba forgatni, akkor lehet porcukorba vagy kakaóba is.

 

 

 

 

12.  Karamellás dió

 

Hozzávalók

 

  • 30 dkg dió vagy más mag
  • egy evőkanál fahéj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 teáskanál vaníliapor

 

Így készítsd el

 

Keverd össze a fahéjat a cukorral és a sóval, majd az egészet rázd össze alaposan egy zacskóban, és tedd félre. Ezután keverd össze a tojásfehérjét, a vaníliát és minimális, körülbelül egy-két evőkanálnyi vizet is - dolgozd őket jól össze, hogy a végeredmény minél homogénebb és minél krémesebb állagú legyen.

 

Tedd a diót egy nagy edénybe, és keverd össze a tojásfehérjés mixtúrával. Ügyelj arra, hogy minden diószem tökéletesen be legyen fedve. Ha ez megtörtént, öntsd át a zacskóba, és az egészet rázd alaposan össze, hogy mindenhová jusson a fahéjas-cukros keverékből.

 

Egy tepsibe helyezz sütőpapírt, egyenletesen oszlasd el rajta a diót, és 100 fokra előmelegített szárítsd körülbelül egy órán keresztül. Közben időnként rázogasd meg a tepsit. Ha kész, hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre, és már fogyasztható is.

 

 

 

13. Cékla-alma saláta

 

Hozzávalók:
1 nagy cékla (reszelve kb. 26 dkg), 4 kis alma (reszelve kb. 25 dkg), 1-2 csipet só, 1-2 csipet negyedannyi, kicsi őrölt kömény, 2 dl natúr joghurt.

Mindent összekeverünk, és kicsit hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, majd utóízesítjük.

 

 

 

14. Gyors tejfölös fánk

 

 

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • nagy csipet só
  • 1 tojás
  • 3 ek édesítőszer, vagy porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • kb 3 ek tejföl (a liszt minőségétől függően több is lehet)
  • 0,5 cl rum, vagy pár csepp aroma
  • bő fél liter étolaj a sütéshez

Elkészítése:

Egy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporos lisztet. Lisztezett kézzel jól összedolgozzuk, majd lisztezett felületen fél cm vastagságúra nyújtjuk.

Ha a könnyebb megoldást választjuk, még nyújtani sem muszáj, mert kanállal is közvetlenül, a közben felforrósított olajba szaggathatjuk.

Az első sütést előfordulhat, hogy fedő alatt kell végeznünk, de nem minden esetben. A fánkocskák maguktól megfordulnak, de legyen kéznél szűrőkanál, amivel fordíthatjuk is a fánkokat. Lehet szaggatni lisztezett 6 cm körüli pogácsaszaggatóval is, így szebb, egyenletesebb, gusztusos fánkokat kapunk. Figyeljünk, mert gyorsan megsülnek!

Konyhai törlőre, vagy szűrőbe szedjük a megsült fánkokat, hogy az olaj leitatódjon, lecsöpögjön róluk. Cukrászfecskendővel lekvárt, mogyorókrémet tölthetünk a fánkokba. Használhatunk diabetikus baracklekvárt is. Finom szemcsés szorbittal megszórva tálaljuk.

Készíthető cukorral is!

 

15. Sajtos-túrós háromszög

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt

A tetejére:

  • 1 tojás + sajt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk.

Megkenjük tojással, és bőségesen megszórjuk sajttal.

Négyzeteket vágunk belőle, majd megfelezzük. 180 fokon készre sütjük.

 

16. Céklachips

A csodagumóban számos vitamin (A, B és C és folsav), illetve ásványi anyag (foszfor, kén, kálium, nátrium és magnézium) található. Ennek köszönhetően a cékla gyógyhatása igen szerteágazó. Bevethetjük influenza, nátha, gyomorpanaszok, visszér, magas vérnyomás, daganatos betegségek, emésztési problémák, menstruációs zavarok, vérszegénység, de még depresszió esetén is.

Előkészítés: 10 perc. Sütés: 20 perc.

HOZZÁVALÓK: 3-4 személyre:

3 közepesnél nagyobb cékla (megmosva, meghámozva)
olívaolaj
tengeri só
fekete bors
2-3 friss rozmaring ágacska (a lehúzott levélkék durván összevágva)

ELKÉSZÍTÉS:

1. Melegítsd fel a sütőt 190 Celsius fokra, és helyezd a tepsi tartó rácsot a sütőben középre.

2. Vékonyan szeld el a céklákat mandolin zöldségszeletelővel vagy egy éles késsel. Lehetőség szerint egyenlően és vékonyra vágd, hogy sütés után ropogóssá váljon. Az a jó vastagság, ha szeletelésnél bepördül a széle.

3. Oszd el egyenletesen két tepsiben, és lehelet vékonyan kend meg olívaolajjal. Szórd meg egy csipet tengeri sóval és a rozmaringgal. Rendezd el a szeleteket egy rétegben, úgy hogy ne érjenek egymáshoz.

4. Süsd a sütőben 15-20 percig, vagy amíg kicsit megbarnul és ropogós nem lesz. Nagyon figyeld, mert könnyen megég.

5. Vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, és már kész is.

Tipp:

Rozmaring helyett vagy mellette használhatsz borsot is.

 

17.Keksztorta

Hozzávalók:

40 dkg háztartási keksz
17 dkg vaj
40 dkg jó minőségű csokoládé
1,8 dl habtejszín
rumaroma

Elkészítése:


A kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet belekeverjük és adunk hozzá egy kevés rumaromát. Egy lekapcsolható oldalú sütőformát kikenünk vajjal és belekanalazzuk a masszát. Hagyjuk kihűlni, majd amikor már megszilárdult, lekapcsoljuk az oldalát és szeletelhetjük.

 

18.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 1
Heti: 5
Havi: 7
Össz.: 1 142

Látogatottság növelés
Oldal: RECEPTEK
PiciParisLife - © 2008 - 2024 - parislife.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »